Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Δε βράζει με τίποτα

Αντιβραστικός - αυτός που δε βράζει με τίποτα.
Και γω, πράγματι, δε βράζω, δεν τρώγομαι,
κοινώς: δε με αντέχω ώρες - ώρες! λες και έχω περίοδο, με πιάνουν κάθε τόσο διάφορα απίστευτα αντιΔραστικές εξάρσεις. Εξάρσεις, ναι, αλλά σε μία μόνιμα αντισυμβατική συμπεριφορά.
Ο λόγος: η καλή μου, που σήμερα, σε λίγο (ήδη έχει αρχίσει να αγχώνεται) γίνεται νονά.

Ο Δούλος του θεού. Γιατί ρε παιδιά "δούλος"; από πού κι ως πού;
Παγανιστικές τελετές με Τελετάρχες και Μάγους της Φυλής ντυμένους σε χρυσοποίκιλτα (έχουν απόδειξη για την Εφορία;) ενδύματα. Μωρά που τους κόβουν μαλλιά, τα πασαλείβουν με λάδια, τα κουκουλώνουν (έτσι, για να μάθουν να συνηθίζουν το κουκούλωμα) με συμβολικά καπελάκια αφού τα πνίξουν σα κουνέλια σε βρωμερές, εντελώς ανθυγιεινές κολυμπήθρες (ποιός μπορεί να κολυμπήσει εκεί μέσα;) .

'Εχοντας κάνει το χρέος μου διαβάζοντας και προβληματιζόμενος επί Προσωκρατικών, Πλατωνικών, κλπ. κλπ.  τσαντίζομαι εντελώς με αυτές τις υποχρώσεις. Η Φυλή Επιβάλλει σε όποιον θέλει να γίνει μέλος της. Πληρώνεις λοιπόν 150 ευρουδάκια στο Μεγάλο Μάγο για την προσφορά του Μεγάλου Τοτέμ, αγοράζεις κρεματζούλια, διαβάζεις (ή απαγγέλεις) τον Όρκο ("πιστεύω" - φαντάσου αν είμαστε ειλικρινείς για μια φορά και λέγαμε την αλήθεια σε τί πιστεύουμε και σε τί όχι), φτιάχνεις μπομπονιέρες,, φτιάχνεις  "μαρτυρικά" (!!!!!!).
Γενικά, διαδικασσίες επιβεβαίωσης της μίας, απόλυτης και αδιάψευστης Υποταγής του νέου μέλους στην ομάδα με τα παλιά, ήδη διαβρωμένα και υποταγμένα, μέλη. ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
Μάλλον γίνεται, αλλά με τίμημα βαρύ, όπως όλα τα καλά στη ζωή. Και τελικά, η Ομάδα έχει νικήσει το άτομο. Πού'σαι ρε Claude Levis-Strauss με την Άγρια Φυλή να δεις την Πρόοδό μας...
Φιλάκια γιατί καλεί το καθήκον.
Πάω να βράσω και να συντροφεύσω του Υποταγμένους.

9 σχόλια:

  1. Βραστέ τύπε, γίνεται και δεν γίνεται αλλιώς. Έν μέρει. Οτι αφορά νονές και μαμάδες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. ούτε καπέλα, ούτε σετ με βαφτιστικά και σετάκι Lapin με πούλιες που κάνει αμύθητα ποσά. Τώρα τα λάδια και τα ξύδια, ένα δίκιο το έχεις. Ξέρεις όμως καλά ότι σε πολλά από όσα βλέπεις σε γάμους και βαφτίσεις ένα μεγάλο μέρος για να μην πω το μεγαλύτερο είναι η ψωνάρα της μαμάς και της νονάς και της κουμπάρας, παρά της εκκλησίας. (και δεν εννοώ τους παρόντες) Οχι ότι η εκκλησία είναι άμοιρη αλλά δεν σε πετάει έξω ο παπάς αν δεν έχεις μπομπονιέρες ή αν δεν έχει σετάκι ταφταδένιο με γουναρικό σε μπαουλάκι και πάρτυ στο Κτήμα Αλεξανδράτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΟΧΟ!

    ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΜΕ... ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ,
    ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ(ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΗΤΗΡ... ΜΑΘΗΣΕΩΣ) ΤΟ... ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ...
    ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ...

    ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "διαδικασσίες επιβεβαίωσης της μίας, απόλυτης και αδιάψευστης Υποταγής του νέου μέλους στην ομάδα με τα παλιά, ήδη διαβρωμένα και υποταγμένα, μέλη".

    Όσο δεν φαντάζεσαι συμφωνώ!
    Εσύ όμως θα πας σήμερα.
    Άρα δεν συντροφεύεις (απλά) τους Υποταγμένους. Γίνεσαι ένα μ' αυτούς. Αν διάλεγες να μην παραστείς, τα λόγια σου θα είχαν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @lilith

    ΕΕΛΑ ΤΩΡΑ!
    ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΚΙ ΕΣΥ!
    ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ; Η ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ;
    ΟΜΟΡΦΟ ΘΑ ΤΟ ΕΥΡΙΣΚΕΣ; :)

    ΥΓ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι θεότρελλος λέμε! Αυτή είναι η σωστή λέξη! Άκου αντιβραστικός!

    Δες την όλη διαδικασία κάτι σαν παράδοση… και όλα μα όλα θα πάνε καλά…πάντως σε τρεις μέρες από τη βάφτιση ακολουθεί και κάτι άλλο…δεν θα τελειώσεις δηλαδή σήμερα…υπομονή…

    Να σας ζήσει το μωράκι και εύχομαι να μοιάσει στον καλό της νονάς του!
    Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καφεδάκι,
    μ' άρεσε πολύ πολύ το "βραστέ τύπε" που μοε αποκάλεσες! Γέλασα.
    Συμφωνώ και επαυξάνω ότι δε γίνεται αλλιώς - αναγκαζόμαστε να δεχτούμε όλα τα τυπικά της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουμε και δεν μπορούμε εύκολα να τα αποφύγουμε. Όσο για τα βαφτιστικά και τα σετάκια, τα φέραμε στα δικά μας πλαίσια (μπορείς πράγματι να αποφύγεις τη λέξη "βαφτιστικό" και να πάρεις πολύ ωραία ρουχαλάκια αρκετά οικονομικά). Και φυσικά δεν επενδήθηκε δραχμή σε κανένα κτήμα, αλλά ένα απλό τραπέζι για 6 άτομα στο σπίτι. Σιγά μην πάρουμε δάνειο για γάμους και βαφτίσια!

    Μαλεράκο,
    το δυστυχές δεν είναι ότι έχω δίκιο - το δυστυχές είναι ότι φτάνεις στα 35 για να μπορείς να τα παλέψεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αφού προβληματιστείς και ωριμάσεις, και τότε αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να υποταχτείς - και θα στο πω και διαφορετικά χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω: ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ...

    Παντοτινέ,
    φασκελοκουκούλωτα, δε λες τίποτα...
    Βέβαια, να πω την αλήθεια, η όλη διαδικασία έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν και πολύωραία.
    Απλά σε επίπεδο ιδεολογίας διαφωνώ εντελώς.

    Λίλιθ ντήαρ,
    Συμφνωνώ μαζί σου (που συμφωνείς μαζί μου!!!).
    Αλλά όταν βάλεις στη ζυγαριά απέναντι να δυσαρεστήσεις κάποιους ανθρώπους που αγαπάς, ενίοτε αφήνεις πίσω σου κάποιες αρχές. Αλλιώς δε διστάζεις να τηρείς μεν τις αρχές σου, πληγώνοντας όμως ανθρώπους. Και δυστυχώς αναζητάμε μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο.

    Παντοτινέ,
    όποις αγαπάει θυσιάζει. Αν δεν έχεις τίποτα που να αντέχεις να θυσιάσεις, δε μπορείς να αγαπήσεις. Αυτό το τελευταίο το διατύπωσε υπέροχα και ο Πικιώνης.

    Κοραλλένια μου,
    Δυστυχώς με πιάνεις αδιάβαστο και δεν ξέρω τί πρέπει να κάνει η καλή μου σε 3 μέρες...
    Επίσης να πω ότι η τελετή ήταν πολύ ωραία, σεμνή, μαζεμένη και αβίαστη - ανθρώπινη και καθόλο στημένη, και άρα δε με καταπίεσε τόσο όσο φανταζόμουν. Από την άλλη η καλή μου ήταν μια χαρούλα και το ζουζουνάκι (ο μικρός βαπτιζόμενος) δεν καταπονήθηκε ιδιαιτέρως. Ως εκ τούτου, όλα καλά.
    όσο για τον "ανηψιό", με χαρά θα του δώσω ό,τι μπορώ με υγεία και καλή διάθεση.
    Να δίνω αγάπη είναι το δυνατό μου σημείο. Αλήθεια. έχω μπόλικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δε γίνεται αλλιώς? Ποιες είναι οι δυσκολίες αν δε βαφτιστείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είναι καθαρά ένα θρησκευτικό έθιμο, το όνομα δεν το παιρνεις από την εκκλησία αλλά το δηλώνεις στο Ληξιαρχείο. Σε κάποια υπηρεσία πάντως. Εγώ θέλω να κάνεις εσύ παιδί και να πεις στην πεθερά σου ότι δεν το βαφτίζεις. Φώναξέ με να βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή