Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Μια (εντελώς) αναμενόμενη ανάρτηση


Αν με ρωτούσαν: δέχεσαι να ξανατεζάρεις μια βδομαδούλα προκειμένου να τους ξαναδείς;
Μα, φυσικά!
Τρελάθηκα με την κατασκευή: θάθελα να είμαι στο σχεδιαστικό τήμ εξαρχής. Προσπαθώ να σκεφτώ πόσοι άνθρωποι ενεπλάκησαν στο σχεδιασμό και για πόσο καιρό. θάθελα να ξέρω το κόστος της κατασκευής και τους ανθρώπους που χειρίζονται τα μηχανήματα των εφέ.

Περίμενα το συγκρότημα να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του και το Μπόνο να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη. Περίμενα να είναι όλο εφέ και από κοκό τίποτα. (Coco, δεν εννοώ εσένα!)
Περίμενα να βαριούνται τη ζωή τους και να τραγουδήσουν μόνο τα τελευταία τους σαν καλοί επιχειρηματίες.
Και διαψεύτηκα. σε όλα.



Βέβαια το κέφι ήταν τρομερό. Από την αρχή. Οι σνόου πατρόλ παίξανε πάρα πολύ καλά στην αρχή.
Αλλά οι "λεγάμενοι".... δεν το συζητώ.
Όσο για την κουβέντα ότι ο Μπόνος-τα ανθρωπιστικά και οι λοιπές παπαριές, πάλι δεν το συζητώ.  Η συναυλία είχε φοβερή ιδέα, την υλοποίησε με συνέπεια και πολύ αποτελεσματικά. Πράγματι νιώσαμε όλοι ότι το συγκρότημα λειτουργούσε σε 360 μοίρες - ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
Το εμπορικό μέρος της κουβέντας επίσης με κάνει και γελάω - λες και δεν κλέβουμε ο ένας τον άλλον ηλεκτρονικά με τα mp3 κλπ.
Τέλος πάντων. Η συμμετοχή ήταν καθολική, ο ήχος καθαρότατος και με "ογκο" όπως πρέπει, το κέφι σούπερ.
Για μας που μεγαλώσαμε με τη μουσική τους, που την είχαμε σημαία στην εφηβεία μας, η συναυλία ήταν μια επιβεβαίωση πολλών ετών προσδοκιών. Τριάντα χρόνια μετ΄΄α το Joshua Tree και τα τραγούδια σε κάνουν να ανατριχιάζεις.   


Αν βέβαια αναζητούμε επιτακτικά να ανασύρουμε και κάτι κακό, τότε ασχοληθείτε με εμάς τους ίδιους: οι κάφροι που παρκάρουν όπου νά' ναι, οι κάφροι που γράφουν με σπρέϋ στα κτίρια "τα βλέπω όλα πράσινα - πανάθα" (που να δουν και τα ραπανάκια απ' την ανάποδη να τελειώνουμε!) , και άλλα τέτοια. Απολίτιστοι κάφροι που ποτέ δεν κατάλαβαν ότι συζούν με άλλους ανθρώπους... Η συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων βέβαια παραμένει ένα άλλο θέμα, έταιρο δείγμα καφρίλας από μεριάς κράτους (...ποιού;;;;)



Αν ακόμα δεν καταλάβατε για ποιούς μιλάμε, τότε ανοίξτε τα μεσημεριανάδικα να ενημερωθείτε!

18 σχόλια:

  1. Α τέλεια! Ποια μεσημεριανάδικα? Mixgrill.gr παιδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι.. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!! Έλα μωρέ τώρα μια συναυλία ήταν.. Σιγά! Πόσα χρόνια είχαν να έρθουν 13;;; Και γω μια χαρά πέρασα σπίτι μου εχθές!!! !@#$@#$#$34

    Κάποια στιγμή ευχόμουν να μην έρθουν με τη σκηνή 360 μοίρες, μπας και βρω έναν λόγο που δεν πήγα... ελπίζω να ξανάρθουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Καλημέρα
    Καλημέρα!
    Χαίρομαι πολύ που πήγες!
    Όντως πρέπει να ήταν εκπληκτική βραδιά!
    Φυσικά δεν σου εύχομαι με τίποτα να ξανατεζάρεις…για να τους δεις ξανά!
    Άντε και την επόμενη φορά να είσαι στο σχεδιαστικό τημ!

    Καλό απόγευμα Χάππυπέππερ!
    Πάντα τέτοια και καλύτερα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι πολύ που μπόρεσες να πας! (αν και, αληθεια, δεν είχα καμία μα απολύτως καμία αμφιβολία). εκπλήσσομαι που τα ακούω αυτά.. αν ήξερα ότι δεν θα μας ζάλιζαν με τα καινούργια τους μόνο (που σόρρυ, δεν μου αρέσουν) θα ερχόμουν...
    Δεν πειράζει! συμβιβάζομαι και με τα ηχεία μου στο τέρμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποια πράγματα απλά αξίζουν τον κόπο. Χαίρομαι που τα κατάφερες να πας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιπέρηηηη
    ήμουν κ εγώ εκεί!
    Η εντελώς αναμενόμενη ανάρτηση θα έρθει κ από μένα σύντομα (αν μου επιτρέψει το νετ που μου δημιουργεί προβληματα διαρκώς).
    Χαίρομαι που ήμασταν εκεί!!!!
    Μακάρι να τους ξαναδούμε σύντομα. Αξιζαν τα χρήματά τους μέχρι τελευταίο λεπτό του ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.
    α)Oι Photo δικές σου; Άπαιχτες.
    β) Σε διαβάζω καιρό αλλά μπήκα στη διαδικασία να γράψω λόγω της οπτικής σου: "Τρελάθηκα με την κατασκευή: θάθελα να είμαι στο σχεδιαστικό τήμ εξαρχής. Προσπαθώ να σκεφτώ πόσοι...".
    γ) Το πιστεύεις ότι μπορεί να υπήρχε άνθρωπος (που κάποτε ζούσε "από μέσα τέτοιου είδους καταστάσεις") ο οποίος έμαθε για το γεγονός στις παραμονές τους; (Λογάριασε το ότι εδώ κ χρόνια έχει ξηλώσει την τηλεόρασή του, ότι πριν από τέσσερις μήνες η γυναίκα του γεννούσε στο σαλόνι τους, ότι πριν από δύο Κυριακές βάφτιζε τον πιτσιρικά... και άλλα και άλλα που δεν λέγονται σε μία ανάρτηση). Όχι ότι εάν το ήξερε από τη πρώτη στιγμή θα βρίσκονταν εκεί με όλα τα παραπάνω που εξελίσσονται στην ζωή του...
    δ) Η προσέγγισή σου και τα σχόλιά σου είναι η καλύτερη ανταπόκριση του γεγονότος -όχι πως έψαξα να διαβάσω κι άλλα πολλά όμως μου φάνηκε περιεκτικότατη. Με λίγες κουβέντες αυτά που θα ήθελα να μάθω για να αποκτήσω εικόνα και να κρίνω σχετικά με το "καλό" ή το "κακό".
    Ok. Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Joan ara,
    αδιάβαστο με πιάνεις! Θα διαβάσω και θα επιστρέψω με τον κηδεμόνα μου!

    Δραπέτη, αγαπητέ,
    Και γω εύχομαι να ξανάρθουν γιατί πραγματικά άξιζαν: είναι η πρώτη φορά που είπα ότι θα έδινα και περισσότερα για εισιτήριο. (έδωσα 110 ευρώ) Κάποιες ευκαιρίες δεν τις χάνουν. Εγώ ακόμα κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν πήγα στους Pink Floyd το 1987. Και γιατίδεν πήγα; γιατίέδινα ιστορία κορμού!!!! Πιο μεγάλη μαλακία δεν υπάρχει! Πήρα 16, το θυμάμαι. Δεν τους είδα, επίσης το θυμάμαι!

    Νεφελάκο, καλή σου μέρα.
    Ευελπιστώ να φροντίσω λιγάκι το σώμα μου για να μην ξανατεζάρω για πολύ καιρό. Λέω να αρχίσω ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ γυμναστική, κανένα μασάζ, κλπ.
    Και από συνυλίες, πάω τώρα για τους Prodigy στις 17 του μηνός.
    Είμαι οργανωμένος!
    Να είσαι καλά, φιλιά και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμ Β ίπολη,
    Ρε συ, Β., και γω φοβόμουν ότι πέταξα τα λεφτά μου ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ!
    Μερικά πράγματα τα ρισκάρεις.
    Κάποια κερδίζουμε, κάποια χάνουμε. Πρόπερσι έδωσα 180 λίρες για εισιτήριο στον Bruce Springsteen στο Λονδίνο (χώρια τα εισιτήρια). Και ήταν μια μαλακία!
    Τσαντίστηκα τόσο, που έδωσα κι άλλα χρήματα 2 βδομάδες μετά και ξαναπήγα Λονδίνο, πάλι για σαββατοκύριακο, και είδα Bon Jovi στο golden circle 9δίπλα στη σκηνή στα 3 μέτρα) με 90 λιράκια. Πολύ στεναχώρια σου λέω! γαμάτα ήταν.
    Τώρα, είπαμε, prodigy!

    Lilithako,
    δεν τό ξερα ότι η κοραλλένια σταμάτησε. Αν επικοινωνήσεις μαζί της, δώστης φιλιά και χαιρετισμούς.
    Εσύ καλά είσαι;
    (θα περάσω για νερατζάκι-επίσκεψις!)

    Μέρμυυυυυυυυυυυ!
    Άντε βρε! πού είσαι! Σε επιθήμησα. Κάνε κάτι με το νετ γιατί σε θέλουμε, οκ;
    Σούπερ ήταν, ακόμη παραληρώ στη θύμισή τους. Και ακούω πάλι τα παλιά τους αναζητώντας πηγές και επιρροές απ' τα παλιά. Το άλμπουμ War είμαι πεπεισμένος έχειβαθιά σχέση με Cure, Sound, kai fysika Bauhaus. Bonjour!

    Μανώλη καλωσήρθες στην κουβέντα!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πολύ που μοιραζόμαστε ίδιες προσεγγίσεις και αντιλήψεις - αυτή η ρημάδα η σκέψη είναι που κατά τη γνώμη μου μετράει.
    Μη διστάζεις όμως, "χτύπα την πόρτα και μίλα". Ξέρεις,θέλω κααι γω να ακούσω αυτό που θέλεις να πεις. με ενδιαφέρουν αυτά, Πολύ.
    Μια μεγάλη καλημέρα λοιπόν και θα σε ψάξω. Νά σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις δίκιο! Γμτ όταν είδα σε βίντεο όλο το σκηνικό και το τι έγινε ζήλεψα... στους prodigy μην ξεχάσεις να πάρεις κρανοοος!! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. V,
    θα σε συμβουλευτώ - τους έχεις δει εσύ λάϊβ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όχι, όχι, δεν θα πήγαινα. μου αρέσουν αρκετά, αλλά όχι τόοοσο πολύ ώστε να πάω σε συναυλία τους. έχω ακούσει μαρτυρίες όμως, και γίνεται χαμός, πέφτει πολύ χτύπημα λέει, χορός, της μουρλής. πάρε κράνος εσύ και αχρείαστο να είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα τώρα να μένεις μακριά από τις οριζοντιώσεις, για να πας και στο επόμενο. όποιο και να είναι. Μου αρέσει που μαγεύτηκες από το σκηνικό. Που σε ενέπνευσε και το είδες με άλλα μάτια. Με τα μάτια ενός δημιουργού. Τα δικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αμ Βίπολη,
    ευχαριστώ για την ενημέρωση - θα το ξανασκεφτώ για να πάω (εκτός αν πράγματι αποφασίσω να βάλω κράνος).
    Δε θα ήθελα να ξαναμείνω τάβλα...

    Καφεδάκι,
    πάλι με κάνεις και χαμογελάω! Σε ευχαριστώ πολύ. Τέρμα οι οριζοντιώσεις. Από αύριο, πρόγραμμα με γυμναστική και κανένα μασάζ μια φορά το μήνα, και προσοχή γενικώς.
    Όσο για τη ματιά του δημιουργού, να προσθέσω ότι ΜΕΤΑ που έκανα την ανάρτηση έψαξα και ενημερώθηκα για την κατασκευή και το βρίσκω ακόμη πιο καταπληκτικό αυττό που έγινε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η γνώση σε μένα λειτουργεί λίγο ως αφροδισιακό...
    Σε χαιρετώ με τις θερμές ευχές μου για μια υπέροχη καινούργια εβδομάδα, μια (ακόμα) αρχή. Η Νέα Χρονιά αρχίζει! Πέμπτη είπαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χμμ... λοιπόν κοίτα τι θα γίνει. θα ρωτήσω αύριο τις πηγές μου ξανά (έχω μια συνάδελφο φαν που είχε πάει στην προηγούμενη) και θα σε ενημερώσω. μην την χάσεις για το τίποτα... just checking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ki esy broute!!!!

    de 8a pw tpt allo... me kalupse o kaisaras me ta teleutaia tou logia... niw8w to arxitektoniko nisteraki sou sth plath mou.... :P


    filia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ χαιρομαι που περασες τοσο καλα.

    Αυτό που όλοι συνδεουν τα ανθρωπιστικά με τη μουσική και εγώ το βρίσκω άσκοπο.

    Πολύ ωραίο ποστάκι. Μετέφερες την ατμόσφαιρα σε εμας που δεν πήγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. amVipole,
    τά παμε, τά παμε...
    καλά - δε με βλέπω να πηγαίνω...

    Ατιθασάκι,
    μπα, μπα, καλώστηνα!
    Πως και;
    Γιατί νυστεράκι; τί έκανα; είπα κάτι; μήπως για τους U2;
    xairetiσμούς στο Στράους!

    Έφη μου, θένκ γιου.
    Απλά απολαμβάνω τις στιγμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή