Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Διακοπές που δε θα κάνω φέτος: Λιβάδι Δονούσας

Ψαχουλεύοντας τα σκιτσάκια μου κουτούλησα σε έναν τοίχο. Θηλυκό. Επιθετικό. Μυτερό. Φοβιστικό. Ήταν τότε που κάναμε κάμπινγκ στη Δονούσα, πριν τη γράψουν τα περιοδικά και καταφτάσουν οι βάρβαροι με τα ταμ-ταμ αναζητώντας επίγειους παραδείσους και "εναλλακτικές" διακοπές.

Τότε ακόμα τα πράγματα ήταν απλούστερα.
Ο κόσμος χωριζόταν σε δύο μόνο ομάδες:
Τους φυσιολάτρες και τους δήθεν φυσιολάτρες.
Για τους φυσιολάτρες ξέρετε,δε χρειάζεται να πω κάτι.
Για τους δήθεν φυσιολάτρες πάλι ξέρετε.
Τέτοια ήταν και η κοπελίτσα της φωτογραφίας. Από αυτές που μόλις έκανε ότι πέφτει ο ήλιος έσκαγε μύτη με ύφος περισπούδαστο και "ψαγμένο" (πόσο μου τη δίνει αυτή η λέξη...) εμφανιζόταν με αέρινο παρεό, ύφος κάτι ανάμεσα σε Τσόκλη πριν από οργασμό στο Νεπάλ και Μόρισσον πριν αρχίσει να τρώει φάπες σε συναυλία εποχής περασμένης, και άρχιζε τα Τσίου-Τσίου, Τάϊ- τσί (ου) και τα σχετικά.

Ο τοίχος αυτός είχε κάτι στη ματιά του που σε έκοβε στη μέση. Γι' αυτό και προτίμησα να αποσύρω τη ματιά μου και να την περπατήσω σε άλλα κύματα.
Και το Λιβάδι είχε μπόλικα. Τα κύματά του είχαν
σίγουρα προσωπικότητα και χαρακτήρα.
Πιο έντονες εκφράσεις του τόπου συναντούσες
το πρωί, κατά τις 06.15 που ξυπνούσα, που
χάζευα τα κεφάλια στα sleeping bags, που ξυπνούσαν ένα ένα.
Η πρωινή βουτιά, αυτή που ανοίγεις τα μάτια, τραβάς το φερμουάρ, γδύνεσαι και βουτάς χωρίς πολλά πολλά είναι ανυπέρβλητη. Νομίζω ότι είναι η ωραιότερη στιγμή που μπορείς να ζήσεις στις καλοκαιρινές διακοπές.





















Μετά βέβαια ακολουθούσε πρωινός καφές και χάζι. Κόσμος να ξυπνάει, μαχμουρλίδικος.
Αναμαλλιάρηδες, ξινόφατσες, τύποι που δοκίμαζαν την τύχη τους με "πρωινή γυμναστική", γκόμενες που πασαλειβόντουσαν με πασαλειψατέρ παντός τύπου και επίδοξοι ψαράδες, μουσικοί, και ό,τι άλλο φαντάζεσαι.
Ηλιοθεραπεία, μάζεμα κοχυλιών, ξύσιμο,γενικώς. Μασάζ, κωλοβάρεμα, και όλα αυτά μέχρι να έρθει η λάντζα και να μας φέρει νερά, να πάρει τα σκουπίδια, να πάρει αυτούς που αναχωρούν και να μας φέρει τους "νέους".

Απ' όσο μαθαίνω, από πέρσι, μαζί με τους νέους φρη-κάμπερς έρχονται και οικογένειες, "Νικολάκη έλα 'δωωωωω να φας το κεφτεδάκι σου" και νάτο και το σούπερ άη-ποντ με τα τελευταία χιτάκια του χατζηγιάννη (αν είσαι τυχερός) ή το μαζωνάκη (θα έλεγα: καθόλου τυχερός - συμπληρώστε κατά βούληση) στη διαπασών. Παράλληλα, τα σκάφη - εκεί που μπαίνει ο σκαφάος με τα χίλια να κάνει επίδειξη της ακριβοπληρωμένης χοντροκοιλάρας του και τις δύο μηχανάρες αναμένες όση ώρα χρειάζεται η γυαλιστερή σύζυγος να αποφασίσει αν το νερό είναι στη θερμοκρασία των ακροδακτύλων της ή όχι.
Θα μου πείτε: "δεν είσαι δημοκρατικός" - Φυσικά και είμαι. Αυτοί εκεί και εγώ εδώ. Ή αλλιώς, αυτοί εδώ και εγώ κάπου αλλού. όχι όμως όλοι μαζί - δεν έχω στρασσάκια στα πατούμενα (!) και δεν κάνω καλό ταϊ-τσί(ου).




















Τί πράγμα κι αυτό με τα τάϊ τσι, μάϊ τάϊ και τσίου-μπίου. Πάλι καλά, τόσος κόσμος καλλιεργημένος (και οι πατάτες, καλλιεργημένες είναι). Χαίρομαι για λογαριασμό τους και τους θαυμάζω. Στο προηγούμενο σπίτι από κάτω έμενε κοπελίτσα γιόγκι (έχετε δει το Σταρ Γουόρς 3 με το Μάστερ Γιόντα;) που μόλις τελείωνε τη διδασκαλία Γιόγκα (η χάθα γιόγκα επικεντρώνεται στον έλεγχο της συνείδησης με την κατάλληλη χρήση αναπνοών) κάπνιζε αρειμανίως να απολαύσει αυτό που άφησε πίσω την τελευταία ώρα.
Μπράβο τους...Μπράβο τους...
Μακάρι να ήξερα και εγώ τη Γιόγκα και άλλες κοπελίτσες.

Τα παληκάρια με τα ταμ-ταμ, επίσης, πολύ καλοί. Παίζανε τόσο καλά, συνέχεια. Συνέχεια! Συνέχεια! Είσαι στου διαόλου τη μάνα για τις μοναδικλες σου διακοπές μετ α από 5000 μήνες σκληρής δουλειάς και οι Ήχοι της Ελευθερίας, αυτοί οι κρουστοί εναλλακτικοί ήχοι μιας εναλλακτικής πραγματικότητας εναλλακτικών ανθρώπων που μου έχουν εναλλάξει τον εγκέφαλο με ένα καλοβρασμένο τουρσί.

Οι διακοπές αυτές ήταν υπέροχες. Στ' αλήθεια. δεν το ειρωνεύομαι.
Ήταν υπέροχες, το ήξερα και τότε και τώωωωρα, το ξέρω καλύτερα. Και αυτό επειδή ΠΕΡΑΣΑΝ. Πάπαλα. Τέλος. Φούλ-στοπ.
Η Δονούσα πέθανε αξιοπρεπώς, ανάμεσα στα αντιηλιακά, στα ταπεράκια και τα τέσσερα αστεράκια στις ονειρεμένες διακοπές των περιοδικών περιπέτειας.
Η φυσιολατρεία γίνεται με το φουσκωτό και σωρούς μπάρμπεκιου, συνταγές Μαμαλάκι (της μόδας το "ι" αντί του "η" - πιο σικ, sick), με επίδοξους σεφ και μνηστήρες του Οίκου των Μποντρίνι (σαν οικογένεια από Ναϊτες στο Κώδικα ντε Βίντσι).
Έτσι, έτσι. είμαστε ευέλικτοι άνθρωποι και καλοδεχόμαστε τις αλλαγές. Φέτος, λέει, θα ανοίξει μπαράκι στο λόφο πάνω από τον κόλπο του Λιβαδιού στη Δονούσα. Δεν ξέρω πως η Εκκλησία θα παραχωρήσει τη γη της (ή, για πόσο θα την ξεπουλήσει - αλληλεγγύη αδέρφια! αγάπη! ελευθερία!) στο μπαρ, δεν ξέρω πιο θα είναι το αντίτιμο της ελευθερίας του φρέντο στο ελεύθερο κάμπινγκ, πόσο ελεύθερα θα ξεπουληθούν τα βιολογικά προϊόντα του μίνι μάρκετ. Δεν ξέρω.
















Αυτό που ξέρω είναι ότι το μυαλό μου έχει σαλπάρει. Σεργιανίζει σε ακρογυάλια και περιμένει τη στιγμή.
Τό τί θα καταφέρουμε και φέτος θα φανεί. Θα έρθει παντως με αγκαλιά και κριτική ματιά.

Σας αφήνω με ένα κύμα.

22 σχόλια:

  1. ΘΑΥΜΑΣΙΑ!!!
    ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΟ ΑΛΛΟ!

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ!

    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Η ΣΕΜΝΟΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "LIFE STYLE" ΚΑΙ ΤΟΥ, ΣΧΕΔΟΝ, ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΚΕΝΟΥ!

    ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντοτινέ,
    Καλημέρα. Όχι, δεν έχω πάρει μέρος σε τίποτα. Μια φορά μόνο με έπεισαν κάτι φίλοι να βγάλω τα σκιτσάκια από τα συρτάρια και πήγα στο περιοδικό Βαβέλ να τα δείξω.
    Η υπεύθυνη, στράβωσε τη μούρη της και είπε:
    "αρχιτέκτονας;"
    "ναι, γιατί;"
    "μόνο εσείς κάνετε χαράξεις στο χαρτί με τέτοιο τρόπο. Κοίταξε αγόρι μου, τα σκίτσα αυτά είναι πολύ προσωπικά, δεν είναι κόμιξ. Κάτι σαν οπτικοποιημένη ποίηση θα έλεγα. Αλλά είναι για σένα. εν πουλάνε. Το κόμιξ θέλει μέγιστη εκμετάλλευση του χώρου της σελίδας, καρέ καρέ. Θέλει έντονο μαύρο, πολύ μελάνι. Εσύ με το μυλύβι δυσκολεύεις την ανατύπωση. Όσο για την υπόθεση, θέλει περισσότερο άλλα πράγματα, ξέρεις εσύ, έχεις διαβάσει. Λοιπόν- αν θέλεις να ξαναδοκιμάσεις αλλάζοντας αυτά που σου είπα, εντάξει, αλλιώς,... Λυπάμαι."

    Οπότε είχα ανάμικτα συναισθήματα. Απογοήτευση, αλλά και χαρά, συνάμα. Χαίρομαι που δεν καταφεύγω σε σεξ και βία, που δεν πάω με το ρεύμα. Χαίρομαι που δεν είναι τίποτα, ούτε κόμιξ ούτε κάτι άλλο. Χαίρομαι που δεν πουλάνε.
    Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν από το συρτάρι, είναι η πρώτη φορά που "εκτίθενται", έστω και μέσα από μπλογκ.
    Προβληματίστηκα πολύ για το αν πρέπει να βγουν στη φόρα, ή, "πρόσεχε, ρε, θα στα κάνουν κόπυ-πέιστ".

    Δε φοβάμαι τίποτα.
    Αυτό που σημαίνουν για μένα αυτά τα κωλόχαρτα τα αγαπημένα, αυτό είναι. και δε μου το αλλάζει κανείς.
    Τώρα, αν είναι να αρέσουν και σε λίγους, με μεγάλη μου χαρά να τα απολαύσουν!
    (στο συρτάρι αισθανόντουσαν μοναξιά και είχε σκοτάδι...)

    Όσο για τη σεμνότητα, πιστεύω ακράδαντα ότι η ποιότητα ενός ανθρώπου δε χρειάζεται να είναι γυαλιστερή. Δεν απευθύνομαι στους Ολμέκους που θα πρέπει να τους γιομίσω χάντρες για να τους κόψω τα αυτιά.
    Η ποιότητα -αν υπάρχει- είναι εκεί και όποιος γουσστάρει την αντιλαμβάνεται.
    "Ήρεμη δύναμη" είναι το σύνθημά μου - χωρίς κωδωνοκρουσίες.
    Αλλιώς θα ήμουν η μενεγάκη και θα χρειαζόμουν λεξικό για να μιλήσω και κάνα δυό κιλά κόκας για να με χουφτώσουν και να πάρω μερτσεντέ κάμπρια.

    Αυτά τα ολίγα προ του ελληνικού καφέ.
    Νήνεμος τε και γαλήνιος,
    αποχαιρετώ προσωρινώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ:

    H "ΥΠΕΥΘΥΝΗ" ΕΙΠΕ, ΟΜΩΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
    -ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΞ!
    -ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΤΙΚ-Ο-Η ΠΟΙΗΣΗ!
    ΑΔΟΚΙΜΟΣ Ο ΟΡΟΣ!
    ΠΡΟΣΘΕΤΩ:
    -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ!

    ΕΙΝΑΙ Ζ Ω Γ Ρ Α Φ Ι Ε Σ!

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ" ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ!
    ΤΕΜΠΕΡΑ,ΑΚΟΥΑΡΕΛΑ Η ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΛ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΚΡΥΛΙΚΑ!
    ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕΣ, ΑΚΟΜΗ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ
    Ζ Ω Γ Ρ Α Φ Ι Κ Η.

    Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ" ΤΗΣ ΚΑΛΛΙ(ΤΕΧΝΙΚΗΣ) ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ!
    ΓΙΑΤΙ Π.Χ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ(ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ, ΜΑΛΛΟΝ), ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ... ΣΤΗ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ;

    ΛΙΓΟΣ "ΕΓΩΙΣΜΟΣ" ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ!
    ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΩΝ"!

    Η ΤΕΧΝΗ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΤΗΜΑ ΟΛΩΝ;

    ΤΟ "COPY-PASTE" ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΧΘΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ! ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ!
    ΟΜΩΣ, ΜΕΤΑ, ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΑ!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
    ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ "ΚΟΠΙΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΤΙ, ΠΟΛΛΑ ΑΠ' ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ... ΤΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ 'ΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ
    ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!

    ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ, ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΚΟΡΝΙΖΑΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ, ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΙ, ΜΕ ΚΡΑΓΙΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ "Ε. ΣΠΑΘΑΡΗΣ"! ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ
    ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΤΗ ΤΙΜΗ. ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗ ΤΙΜΗ! ΞΑΝΑΡΩΤΩ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ; ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ... ΓΚΑΡΑΝΤΙ! ΑΠΑΝΤΩ, ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ!
    Ο ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ! ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ "ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ" ΤΟΥ Η ΔΩΡΙΖΕ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ!
    ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ! ΓΕΛΟΥΣΕ!
    Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΟ ΕΜΦΑΝΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΣΟ ΠΟΥΛΟΥΣΕ Ο ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΦΙΓΟΥΡΕΣ!

    ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σκιτσάκια τέλεια!! Αλλά γιατί βρε παιδί ήταν ωραίες οι διακοπές επειδή τελείωσαν;

    Οι διακοπές είναι τέλειες επειδή τώρα αρχίζουν.. (δεν ξέρω μάλλον εισέπνευσα μεγάλη δόση σπρέι πιπεριού και με έχει πιάσει αυτή οι αισιοδοξία)

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παντοτινέ.
    Εντάξει.
    Δε θα μείνουν στη ναφθαλίνη. Δέχομαι.
    Τώρα για τα υπόλοιπα,
    εν ευθέτω χρόνω...

    Sourgeal,
    Bonjour, bonjour, καλωσήρθες και στα μέρη μας...
    Οι διακοπές που ανέφερα ήταν του 2006 . Το 2007 δεν πήγα καθόλου, το 2008 ήμουν ένα μήνα Γαύδο και φέτος,
    μμμμ....
    Δεν ξέρω τί θα κάνω ακόμα.
    Μάλλον κάτι θα καταφέρω.

    Όσο για την αισιοδοξία,
    έχω τόσο καλή διάθεση, που παρόλα τα εμπόδια θα τη βρούμε την άκρη.
    με βλέπω απών ένα διάστημα 8-18 Αυγ. ή 8-24 Αυγ. στην καλύτερη των περιπτώσεων.
    Εσύ θα πάς πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΟΝΟΝ!

    ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ:

    - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΥΤΕ
    Σ Κ Ι Τ Σ Α.

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ
    Σ Χ Ε Δ Ι Α
    ΚΑΙ
    Ζ Ω Γ Ρ Α Φ Ι Ε Σ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τώρα θύμωσα!
    δηλαδή άλμπουμ με "οπτικοποιημένη ποίηση" δεν μπορεί να τυπωθεί;
    βέβαια η τυποποιημένη έκφραση πουλάει όπως ο φρέντο στις καταπατημένες παραλίες
    όσο για την δημοκρατία
    μμμ
    μάλιστα
    θα πάω με την εναλλακτική μου σοπράνο οκαρίνα στη Δονούσα
    και σε δυο ωρίτσες
    εντατικής εξάσκησης
    δε θα μείνει άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ... ΜΕ "ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ" ΠΟΙΗΣΗ, ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ happypepper(;),

    ΚΑΙ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ(ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ/ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ)!

    ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ)!

    ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΝΙΖΑΡΙΣΤΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΟΙ "ZΩΓΡΑΦΙΕΣ" ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ
    (ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ Η ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ)!

    ΚΑΙ...!

    ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ
    Ζ Ω Γ Ρ Α Φ Ι Κ Η!

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O tempora, o mores! Θα δούμε και άλλα πολλά. Διαβάζοντας την ανάρτηση μου ήρθε στο μυαλό μία άλλη σκηνή, στα Κύθηρα (όχι τον πίνακα του Watteau να εξηγηθώ)αλλά μίας δεσποινίδος που είχε έρθει να περάσει τις διακοπές της στο όμορφο νησί και είχε φέρει μία βαλίτσα ψηλοτάκουνα μιούλ ή όπως αλλιώς λένε τα πέδιλα αυτά και ήθελε να τα φοράει στα καντούνια...
    Επιπλέον έχοντας ζήσει κάποια χρόνια σε δυσπρόσιτο το χειμώνα, έχω βιώσει αυτή την αλλαγή. Το χειμώνα να μην πατάει άνθρωπος, να σαι ξεχασμένος από τους πάντες και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου να σκάνε μύτη σκαφάτοι και να κατεβαίνουν στο νησί με τον αέρα ισπανού κατακτητή και τη μουσική τίγκα στο κότερο. Έτσι μάλλον βίωναν την ομορφιά του παραδείσου καλύτερα από τη μια. Από την άλλη περιστασιακοί επισκέπτες, που ήρθαν μ΄ένα κρουαζιερόπλοιο για 4 ώρες και να κάνουν την νήσο άνω κάτω. Άστα κόλαση.

    Υ.Γ. Τα σκιτσάκια καταπληκτικά.. Μη δίνεις σημασία στις Κασσάνδρες του συγκεκριμένου χώρου. Αν είχες τις κατάλληλες γνωριμίες, σίγουρα θα ήσουν ένας νέος καλλιτέχνης με πρωτοποριακά σκίτσα που θα ΕΚΔΙΔΟΤΑΝ....
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είστε όλοι σούπερ!

    Κοκό,
    Η ατάκα "πουλάει όπως ο φρέντο σε καταπατημένες παραλίες" ήταν απίστευτη!
    Μου φαίνεται πρέπει να τη σημειώσεις στο σούπερ βιβλιαράκι!
    Οκαρίνα=; (πάμε, πάμε)

    Παντοτινέ,
    Ίσως στην άλλη ζωή να το επιδιώξω. Τότε που θα είμαι τζαζ ντράμερ...

    Sulpice,
    τί γνώριμη η εικόνα που περιγράφεις... (δυστυχώς)
    Πες μου όμως κάτι...: Αστερίξ;
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήταν υπέροχες γιατί ενέπνευσαν αυτά τα σχέδια.Αυτό που πέρασε ήταν αυτό που ήθελες να χάσεις.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή είμαι ΠΕ (=περιορισμένης ευθύνης αλλά όχι ξανθιά) δεν κατάλαβα τον Αστερίξ... Αλλά θα σου δώσω μία απάντηση γι΄αυτό. Από τα αγαπημένα μου κόμικς (ελπίζω να μην είναι απάντηση ξανθιάς):Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητό Συννεφάκι,
    Αυτές (οι διακοπές) που πέρασαν ήταν όντως υπέροχες και πράγματι με ενέπνευσαν.
    Τις αγάπησα τόσο που δεν ήθελα να τις χάσω.
    Πέθαναν όμως λόγω μόδας, περάσματος του χρόνου.
    έτσι είναι όμως η ζωή, και δε λυπάμαι γι' αυτό. ίσα ίσα, με έκαναν πιο πλούσιο.
    Τώρα τις έχω αφήσει πίσω μου και κοιτάζω με χαρά να βρω τις επόμενες...
    Και θα τις βρω, ξέρεις γιατί;
    Γιατί έχω τέτοια διάθεση.
    Φιλάκια!

    Sulpice μου,
    δε θυμάσαι το περίφημο:
    "O tempora, o mores! " ;;;;
    Ξεχνιούνται αυτά;
    Ομιλώ ως φανατικός οαδός προς φανατικό οπαδό.
    ("καταταγείτε μας λέγανε...")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ναιαιαιαιαιαι! Αρχίζω και έχω διαλείψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν το μυαλό έχει σαλπάρει, μη φοβάσαι τίποτα!!!
    Ότι και να κάνεις, καλά να περάσεις.

    Καλή σου μέρα ρε πιπέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Sulpice μου,
    είμαστε μικροί ακόμα για διαλείψεις. εμείς απλά έχουμε επιλεκτική μνήμη γιατί είμαστε άνθρωποι κεφάτοι, ενθουσιώδεις και πολυάσχολοι!
    Μόλις 'κονομίσαμε ανάρτηση!

    Κανένα μου,
    Εσύ φαντάζομαι δε θα μετακινηθείς λόγω μικρής και βλέπω από τις αναρτήσεις ότι μάλλον τρέχεις (και μένεις ά"υπνος;)
    Το μυαλό μου σάλπαρε εχτές. Το σώμα μου το σάββατο...
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ... ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ... ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΑΠ' ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ!

    ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙΣ... ΣΤΗ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ ΞΑΝΑ!
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΟΥ :)

    Α, ΝΑΙ! ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ... DRUMS ΣΟΥ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλές διακοπές... και ξεκούραστες. Ελπίζω να μας φέρεις κι άλλα σκιτσάκια μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Παντοτινέ και Sulpice,
    Μέχρι το Σάββατο υπολοίπονται 2 ολόκληρες ημέρες (που θα γίνεται σφαγή στη δουλειά)
    Δε θα σαας αφήσω έτσι...
    Ντόν'τ γόρυ...

    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και τι διακοπές θα κάνεις φέτος είπαμεεεεε; μάλλον δεν θα αποκαλύψεις...χαίρομαι που είδα τα σκίτσα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εντυπωσιάστηκα,βλέπω τη ζωή που δεν έζησα,μπράβο που κάνεις αυτό που γουστάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. έχεις περάσει από Ξένου; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή