Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το Ακορντεόν

Από τον Οκτώβριο, παρακολουθώ κάποια μαθήματα φωτογραφίας. Μου έχουν δώσει μεγάλη βοήθεια στη συστηματοποίηση της σκέψης μου όσον αφορά την ερμηνεία μιας εικόνας. Είναι λογικό. Όσο περισσότερο καταλαβαίνεις, τόσο διαφορετικά βλέπεις.
Εχτές μπήκα στο μετρό. Χάζεψα έναν πιτσιρικά, πολύ πιτσιρικά (τον κάνω για περίπου 8-10 χρονών) που είχε στο χέρι του το ακορντεόν, να παίξει κανένα κάλαντο, να μαζέψει κανένα ψιλό.
Όταν έκατσε, ξέχασε για λίγο το ύφος της ελεημοσύνης και έπιασε το κινητό του, μεταμορφώθηκε. "Σαν παιδί παίζει με τα κουμπάκια", σκέφτηκα. Και το μυαλό μου ολίσθησε ευθύς αμέσως. 8 χρονών και αφέθηκε για λίγο στην ηλικία του. Για λίγο. Μόνο.   



Κινητό και μηνύματα, μελωδίες, τραγουδάκια, και άφησε στο πάτωμα το ακορντεόν. Ολυμπιακός κακοραμμένος στο μπουφάν και το σήμα του χορηγού, της Adidas. Μαλλί χιλιοπροσεγμένο με ισχυρή δόση ζελέ και ταλαιπωρημένο μπουφάν. Hohner ακορντεόν και παλιό nokia στο χέρι.


Δεν μπορώ να αποφασίσω αν κατάφερε να νιώσει παιδί, έστω και για λίγο, ένα παιδί 8 χρονών.


Αφήνω με αμφίσημες εικόνες πίσω μου μιά περίεργη χρονιά, μαζί απαίσιακαι υπέροχη για εμένα. Μέσα, τώρα που εγώ πληκτρολογώ, ακούγεται ο δημοσιογράφος από τη DWelle TV να αναφέρει τις τελευταίες εξελίξεις για τη 17χρονη Ινδή που βιάστηκε.
Μένει στο μυαλό μου ένας παιδισμός που βιάζεται και που αγωνιά να διασωθεί.
Μένει στο μυαλό μου ένα πείσμα και μια μαχητικότητα. 
Μια απίστευτα καλή διάθεση που θα παραμείνει. 

Ως υποσημείωση:
Το Τέλος του Κόσμου δεν ήρθε.
Πάλι.

Καλή μας Χρονιά!!!!
Με αγάπη η νέα χρονιά. Με χαμόγελο και αφόρητη Δύναμη.

6 σχόλια:

  1. καταπληκτική η δεύτερη. καλή πρωτοχρονιά Happypepper!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπέροχο κόκο-νατ, καλημερούδια. Ευχαριστώ για το χαμόγελο, το είδα! Καλή μας Πρωτοχρονιά,με τρέλα και αγάπη...

      Διαγραφή
  2. μαθήματα φωτογραφίας? μη μου πείς στον ΠΟΦΠΑ γιατί τότε ήμαστε συμμαθητές χαχαχα. Ο κόσμος καλώς ή κακώς δεν τελείωσε. κι αν ποτέ το κάνει αυτό θα γίνει αργά και βασανιστικά και όχι με ένα μεγάλο μπάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλεράκο, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω - εφόσον διδάσκω αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στην ιδιωτική σχολή βακαλό, σκέφτηκα να παρακολουθήσω τα εκεί μαθήματα. Πρόκειται για ένα μάθημα μόνο, που γίνεται στο Β' έτος. καθηγητής μας είναι ο Δεπόλλας, θεϊκός δάσκαλος, τρομερόςκαι φοβερός. και διαβάζω βέβαια σαν τρελός, κρατάω σημειώσεις, κλπ.
      Αν συνεχιστεί η αναδουλειά, μπορεί καινα το κάνω ακόμα πιο συστηματικά. Προς το παρόν το απολαμβάνω ως χόμπι, χωρίς ιδιαίτερους στόχους.
      Οι συγκεκριμένες φωτό βέβαια βγήκαν με κινητό (στο αθόρυβο για να μη φάμε και κανένα ξύλο από κανέναν "προστάτη") και γρήγορα. Τα μάτια μου πλέον βλέπουν διαφορετικά...
      Καλή μας χρονιά, ό,τι επιθυμείς βούτα το!

      Διαγραφή
  3. Ανταποδίδω ΓΛΥΚΑΑΑΑΑ! (γλυκάάάά!)
    Το καλύτερο θα το κυνηγήσουμε, θα το διεκδικίσουμε ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ!
    καλή μας χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή χρονιά φίλε μου! με υγεία και αγάπη!

    κρίμα το παλικαράκι. κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή