Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Creative Rekla!

Μετά την Πρωτοχρονιά, ξανάκανα διακοπή την καθαρηδευτέρα και μετά σήμερα.
Απολαμβάνοντας την ηρεμία της απολαυστικά νωχελικής συννεφιασμένης κυριακής έφερα με κούριερ τους Dire Straits να μου τραγουδήσουν όλα τα Tunnel of Love, Private Investigations όσο εγώ απολάμβανα τσουρεκάκι με μέλι ενώ σε κατάσταση ημι-αμόκ σκεφτόμουν ένα σχέδιο φωτιστικού με καπέλα που να κρέμεται από ψηλά στα 4 μέτρα. Τινάχτηκα απ' το κρεββάτι (μετά από σούπερ πρωινό με μπόλικο μέλι - αρκούδος ων) πήγα στη ντουλάπα, βρήκα ένα παλιό καπέλο, το πετσόκοψα, τού βαλα ένα ντουί και το δοκίμασα (αυτήν την εικόνα σας την κάνω πάσα, ένα δύο και γκολ). Δεν έδειχνε πολύ ωραίο. Μετά την έπεσα στις γλάστρες - φαντάστηκα το φωτιστικό μου με γλάστρες κρεμάμενες. Χαμός. Η μισο-ϋπνηλία της κυριακής όμως επικράτησε. Παράτησα και τις γλάστρες, μάζεψα ντουί και πετσοκομμένα καπέλα και διάβασα τα design - o - περιοδικά που είχα μαζέψει τόσο καιρό. Με τη συνοδεία έξτρα ντάμπλ ελληνικού καφέ με κάρδαμο (καταραμένη αίγυπτος και μαρόκο, σας λατρεύω ακόμα...) γλάρωσα και πάλι στο κρεββάτι.
Λιώνοντας την υπέροχη βαρεμάρα, ξανασηκώθηκα (!) να πάω να πω μια καλημέρα στα ντραμσάκια μου. Ηλεκτρονικά γαρ, απέφυγα να ξυπνήσω το Σύμπαν (να μη συνωμοτήσει εναντίον μου). Οίστρος, μανία, ίδρως, γδύθηκα (δεν μπορώ να παίζω ντραμς μπαμπουλωμένος) και μετά από καμιά ωρίτσα είπα να μη μείνω στο καρεκλάκι μου αλλά να κάνω και λίγο οικονομία δυνάμεων. Monday, Bloody Monday...
Πήρα τηλέφωνο το Gillan/Glover/Blackmore/Paice/Lord και πέρασαν μια γρήγορη από Χαλάνδρι (!). Γουάτ δε φάκ αρ γιου ντούινγκ ιν μάϊ χάος; Γουί άρ Deeeeeeep Purpling! απαντήσαμε με τά boys και αρχίσαμε τις καθαιρέσεις τοιχοποιίας μέχρι πεδίλων θεμελίωσης.
Αφού εδιώχθησαν άπαντες λόγω προχωρημένου σταδίου βαβουρίασης εκ χαλανδρίου, την έπεσα στο λαπτοπάκι μου για κάτι ήσυχο.
Προς το παρόν απολαμβάνω τον πλούσιο καναπέ μου (η δεύτερη home αξία meta to krevati) αναμένοντας αδελφάκι μικρό και ζουληχτερό εκ Γηραιάς Αλβιόνας να δούμε πως μοιάζουμε ο καθένας (έχουμε καιρό να βρεθούμε).
Το μικρό αδέλφι ήταν Μόσχα και Α.Πετρούπολη (άνω πετρούπολη;) πρόσφατα με πομπώδες κονκλάβιο εκ Victoria and Albert Museum να πάνε, λέει, να βρούνε, λέει, θησαυρούς ρώσικους να τους εκθέσουν λέει, στο Λοντίνο λέεεεεει μπας και πάει κάνας φουκαράς να τους δει πως γυαλίζουνε.
Διασκεδάζω προσπαθώντας να φανταστώ φάτσες αστικές με μάτια γουρλωμένα έμπροσθεν καλά ασφαλισμένων προθηκών μουσείου Αλμπέρτου και Βικτωρίας να οραματίζονται χοντρο-Ρωσίδες και μουσάτους Τσάρους να φοράνε φανταχτερές Κοτρώνες στας χείρας.
Hey Joe, I'm'gonna shoot my lady τραγουδάνε από ο δρόμο οι Πέρπλ διασκευάζοντας Jimmy (Hendrix - όχι Page, αυτός είναι από άλλη Κυριακή).
Γλυκές παραισθήσεις μουσικής και εικόνων με σαγάκι του βουνού (για να μη ρωτάτε τί πίνω και δε σας δίνω) απολαμβάνω και σας μεταλαμπαδεύω με αρμονική ευτυχία.
Hush !

14 σχόλια:

  1. Απόλυτα σύμφωνη με τους Dire Straits. Ταιριάζουν απόλυτα με τη συνεφιά το κρύο και το τζάκι. Νόμιζα ότι θα μου περισσεύανε τα ξύλα φέτος. Αλλά είναι μια καλή μέρα σήμερα να κάψω μερικά. Ζηλέυω την τεμπελιά. Δεν την έχω σήμερα αυτήν την πολυτέλεια. Και δυστυχώς ούτε τα επόμενα 2 σ/κ. Δεν θα περάσει όμως, θα περάσει! Καλώς να δεχτείς το αδελφάκι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καφεδάκι,
    Μερσί μποκού.
    και γω προβλέπω να ξανακάνω κύριακο (σαββατοκύριακο δεν προβλέπεται άμεσα, γενικώς...)
    μάλλον 25 μαρτίου ή πάσχα!
    (με την ανάσταση/σταύρωση!)
    Να πω στο Knopfler να περάσει από σένα για μια μαντινάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ έχω κόψει την καλημέρα σε οποιονδήποτε τολμάει να μου πει να δουλέψω σαββατοκύριακο.

    δεν είναι ότι δεν κάνω κάτι αλλά είναι creative και fun αυτά που κάνω το σαββατοκύριακο.

    και το αδελφάκι σου ξενιτεμένο ...κοίτα κοινά που έχουμε. το δικό μου είναι μόνιμα Σιγκαπούρη.

    Κατά τα άλλα για το σχόλιο που άφησες στο μπλογκ μου (δεν το λέω για κακό όμως) δεν θεωρώ πια τον εαυτό μου μηχανικό(με την κλασσική έννοια). Τα μόνα που κάνω πλέον είναι ο προγραμματισμός και η φωτογραμμετρία.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σύμπτωση. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε μένα. Με κάποιες μικρές διαφορές...Από το πρωί, πηγαίνω από το κρεβάτι στον καναπέ κάνοντας και μία στάση στον υπολογιστή... και χουχουλιάζω... Σκέφτομαι να γράψω ένα ποστ αλλά στο μυαλό μου γίνεται μπουγάδα!
    Ωραία που'ναι η Κυριακήηηηηη!
    Καλώς να δεχτείς ton petit frère!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελαστικ,
    Δυστυχώς εγώ αποφασίζω αν θα δουλέψω ή όχι και πότε, και τελικά αυτό είναι μεγάλο τρυπάκι. Όταν υπάρχει κάτι που αξίζει τον κόπο δε διστάζω. Αλλά με ημνία λήξεως...
    Όσο για το "μηχανικός", το θεωρώ καλό να έχεις την εκπαίδευση του μηχανικού, και, όπου και αν δουλεύεις, πιστεύω ότι δεν αλλάζεις το γεγονός ότι έχεις το σχεδιασμό μέσα σου...

    Σουλπίς,
    c est ma petite soeur qui m a visite...
    για μιά μέρα. Ήρθε παρασκευή κ έφυγε σήμερα. Ίσα που πρόλαβα!
    Όσο για το μυαλό σου που κάνει μπουγάδα, πές του να "καθαρίσει" και για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα φέρω μεγάλη αντίρρηση για το ότι έχω το σχεδιασμό μέσα μου (κάποιοι πάντως το έχουν πολύ λιγότερο)

    Πάντως αν αποφάσιζα εγώ πότε θα δουλέψω και πότε όχι...ζήτω που καήκαμε. Ίσως να ήταν καλύτερα από μια άποψη.

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελαστικ,
    όταν έρθει η στιγμή, πίστεψέ με, αλλάζουν πολλά πράγματα!
    Τέλος πάντων, ασε το σχεδιασμό,
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν κ δεν εργάζομαι με τους ρυθμούς σου, νοσταλγώ τη στιγμή που θα καθήσω σπίτι μου χωρίς ΤΙΠΟΤΑ ιδιαίτερο να κάνω. ένα καλοκαίρι δεν είχα φύγει από Αθήνα και είχα λιώσει σπίτι με βιβλία, ύπνο και χαλάρωμα.
    ωραία ήταν...

    όσο για τους dire straits τους αγαπησα πολύ μεγαλώνοντας. το private investigation όμως το αγαπούσα από παλιά

    Καλή Εβδομάδα λοιπόν
    Υ.Γ.τυχερό το αδελφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μπορεί...
    Ο καφές με το κάρδαμο πρέπει να φταίει για όλη αυτή την ενεργητικότητα! :)
    Χαίρομαι που πέρασες ωραία!
    Εγώ πέρασα άθλια Κυριακή!
    Μου επιτέθηκε ένα ηλίθιο μικρόβιο και παλέψαμε, αλλά νομίζω ότι του πήρα το σκαλπ! :)))

    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παραισθήσεις, δημιουργικότητα, μουσικούλα, επισκέψεις, τσαγάκι…βλέπω πολύ όμορφα καλωσόρισες τη βδομάδα!

    …και η επόμενη «διακοπή» φαντάζομαι θα είναι το Πάσχα!

    Καλημέρα Happypepper!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mermy μου,
    και γω περιμένω πως και πως να βρω το χρόνο να μην κάνω τίποτααααα!
    Τυχερό το αδελφάκι, τυχερός και γω , γιατί είναι μια ζουζούνα σούπερ!
    (άσε που είναι η μικρότερη και σίγουρα φοβερά τσαχπίνα και χαμογελαστή... - το να έχεις μικρότερη αδελφούλα είναι κόλλημα μεγάλο)

    Λίλιθ,
    το νίκησες όμως το βλαμμένο το μικρόβιο!
    Τοκάρδαμο είναι πολύ ιδιαίτερο στον ελληνικό. Το δοκίμασα πρώτη φορά στην αίγυπτο, και μετά στο μαρόκο. Του πάει πολύ και είναι κάτι μάλλον εύκολο να συνδυάσεις. Ξέρεις, τα ταξίδια απαιτούν να τα χρησιμοποιείς ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ Ως ΟΧΗΜΑΤΑ .

    Κοραλλένια.
    Για την επόμενη διακοπή άστα να πάνε! (αν και ελπίζω σε κάτι συντομότερο του πάσχατος).
    Αλλά το Κύριακο άξιζε σίγουρα τον κόπο του σαββάτου.
    Δε θέλω να το ματιάσω, αλλά θα ο ξαναεπιχειρήσω και αυτήν την εβδομάδα (θα το παρακάνω!) και γι αυτό έχω ψοφήσει χτές κ σήμερα. Αύριο έχω Κω αυθημερόν και παρασκευή Κέρκυρα πάλι - αλλά μένουν μόνο 8 περίπου εβδομάδες ακόμα, οπότε δεν πειράζει. Και μετά.. (το χάος!)
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΛΕΠΩ ΤΡΕΛΟ ΚΕΦΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΠΙΠΕΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!!
    ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΣΟΥΛΟΥΜΠΟΥΡΔΟΥΜ ΤΟ ΠΟΣΤ ΟΠΟΤΕ ΟΔΗΓΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΙΕΣ ΣΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤ!
    ..........
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ!!! :))))
    ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοθάκι,
    ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΗ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥ!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!
    (μουτσ - σεμνό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή