Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

4 Άνεμοι


Άνεμος Πρώτος:               "Τον παππού μου τον αποκαλούμε Μαίστρο. Κανείς δεν τον ξέρει με το κανονικό του όνομα, κανείς δεν τον φωνάζει αλλιώς εδώ πέρα. ίσως επειδή είναι ανάποδος άνθρωπος. Σού ρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις."

Άνεμος Δεύτερος:
Εκεί που τρώγαμε, ένα ευχάριστο αεράκι μου έφερε αναμνήσεις από μια εν δυνάμει ζωή, μια ζωή παλιότερη, με το κουβάλημα από το σμυρίδι και τον αγώνα να το φορτώσουμε στα βαγονέτα της προκυμαίας.

Άνεμος Τρίτος:  Τώρα κόσμος χαζεύει, παιδιά παίζουν, ζευγάρια αγκαλιάζονται, άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες. Εκεί που χύθηκε ο αλλοτινός ιδρώτας, εκεί που ξεπουλήθηκε το σμυρίδι στους Γάλλους.

Άνεμος Τέταρτος:  Μέσα από το βουνό μπόρεσε να αρθρώσει τις πρώτες του σκέψεις. Ξεκόλλησε αργά και βασανιστικά από το βράχο, πάλεψε με τους αέρηδες, κατάφερε τελικά να πλησιάσει την ποταμιά. Γλίστρησε όμως, έπεσε και έσπασαν και τα δύο του ποδάρια μεμιάς. Έμεινε εκεί, πετρωμένος, σαν παράλυτος, ώσπου η βροχή τον λύτρωσε από το πρόσωπό του. ξεπλύθηκε κι αυτό μαζί με τους βράχους, να ξαναγίνει με τα χρόνια πέτρα, να προσπαθήσει και πάλι για την ελευθερία.

Οι εικόνες από την πανέμορφη Νάξο, αυτήν της "αθέατης πλευράς". Ευτυχώς.

15 σχόλια:

  1. τόσο όμορφη είναι η νάξος; δεν την έχω επισκεφτει...

    βρε τον παππού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rία μου καλημέρα.
      Ανυποχώρητος, αναζήτησα τη Νάξο που ήθελα, και αυτήν εβρήκα. Την άλλη, τη συνάντησα, μα δεν αλλάξαμε λέξη.
      Πανέμορφη είναι, αρκεί να απαρνηθείς τα "γυαλιστερά" της λημέρια.

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφος, ημερολογιακός τρόπος, να πεις μια ιστορία με εικόνες...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ - η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να λέω ιστορίες και αναζητώ τρόπους να βάλω παραμύθια στη ζωή μου.
      Ακόμμα καλύτερα, προσπαθώ να βάλω παραμύθια και στη ζωή των φίλων. Ξέρεις, ο κόσμος τά χαε χάσει τα παραμύθια του, το μαγικό του το ραβδί. Μου φαίνεται θα φτιάξω και καπέλο μυτερό - γένια δεν αφήνω! καλημέρα.

      Διαγραφή
  3. Θαυμάσια ιστορία... Πόσες θα βρεις να πεις στην Μήλο!.... Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήλο;;;
    Μμμμ, δεν έχω ιδιαίτερη ιστορία για τη Μήλο.
    Με μια παρέα φίλων το '93 (νομίζω) και κάτι ξενύχτια σε ξωκκλήσια να δούμε ανατολή με κολλητό θυμάμαι. Κάτι αγριόσκυλα μας κυνήγησαν και τρέχαμε πηδώντας τις ξεροολιθιές να σωθούμε. Ακόμα τρέχουμε. Α, και ένας κοντός μου έπιασε τον κώλο σε ένα μπαρ και έπαθα σοκκκκκκ... Α, και μια πιτσιρίκα θυμάμαι (μμμ, άστο αυτό, δε χρειάζεται να το πω, μμμ). Αυτά. (νομίζω) (θυμάμαι) (ίσως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ok τότε.... μόλις γυρίσω θα σου πω τις δικές μου!!! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Εδώ και μερικές μέρες, ο μπλόγγερ δε βάζει τις αναρτήσεις μου. Δεν ξέρω τι λάθος ρυθμίσεις έχω κάνει, όμως είμαι εδώ, σας παρακολουθώ και από αναρτήσεις, κάνω. Το θέμα είναι πως έβαλα να ελέγξουν το μπλογκ, έκαναν κάποιες αλλαγές και το πολύ μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου ελπίζω να έχω αποτελέσματα. Δεν είμαι διακοπές, απλά, ας μην πω τι κάνει ο μπλόγγερ… καλή Κυριακή και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρία μου καλή τύχη με το κωλοπρόγραμμα!
      Εγώ πάλι έλειπα, οπότε τώρα σιγά σιγά θα τσεκάρω να δω τί κάνετε.

      Διαγραφή
  6. Υστερα απο αρκετη απουσια καλοκαιριου περνώ απο τους φιλους να μαθω νεα τους και να ευχηθω για το νεο μηνα.Μακάρι αυτός ο μήνας να είναι όμορφος , γεμάτος με τύχη και πολλά χαμόγελα γιατί χρειαζόμαστε κάθε σταγόνα θετικής ενέργειας!Καλό μας μήνα λοιπόν με υγεια πανω απ όλα και καλο φθινοπωρο!!!!
    H Nαξος πανεμορφη!!!!!!!!!!!ειχα παει πριν 5 χρονια βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκρουτζάκο χαίρομαι που σε ακούω και που είσαι (όπως πάντα) αισιόδοξος και καλά. Πάντα άξιοοοοοος!

      Διαγραφή
  7. είναι περιεργο τελικά πόσο διαφορετικά πράγματα βλέπει ο καθένας μας σ' ένα νησί. Από τη Νάξο έχω όμορφες αλλά και λίγο δυσάρεστες αναμνήσεις, καθότι προσπαθούσα ν' αποφύγω ένα ανεπιθύμητο πρόσωπο. Αλλά αυτά είναι πια μακρινό παρελθόν! Καλό μας χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτλ Πίνκ φίς, χαλόου!
      Λυπάμαι που οι δικές σου αναφορές από τη Νάξο είναι δυσάρεστες. Σου εύχομαι να έχεις πολλές υπέροχες αναμνήσεις (ήδη) από άλλα μέρη, και να δημιουργήσεις νέες υπέροχες αναμνήσεις από όπου επιθυμείς.
      Αν είσαι πιο τολμηρή, θα προχωρήσω να σου ευχηθώ να ανατρέψεις τις άσχημες αναμνήσεις της Νάξου δημιουργώντας νέες υπέροχες πάλι από τη Νάξο. Τάσσομαι υπέρ της ανατροπής με τόλμη και αισιοδοξία. Όσο για το "καλό χειμώνα", θα μου επιτρέψεις να διαφοροποιηθώ: εύχομαι καλό τέλος καλοκαιριού, καλό φθινόπωρο και νέα (επαγγελματική) χρονιά (όσο γίνεται για τον καθένα μας τουλάχιστον!). Νά σαι καλά.

      Διαγραφή
  8. Την αγάπησα τη Νάξο...γι αυτό και την εχω επισκεφθεί τόσες πολλές φορές...το εσωτερικό του νησιού είναι ένα απίστευτο σκηνικό...πολύπλευρο νησί με πολλά σκηνικά και άρωμα μιας Ελλάδας αν οχι πλέον δυσεύρετης, τουλάχιστον δυστυχώς ξεχασμένης στη ναυθαλίνη...το χωριό κοντά στα σμυριδορυχεια με την μοναδική ψαροταβέρνα πάνω στη θάλασσα έχει ένα πέμπτο αερα...που φυσάει και ψιθυρίζει πως στα απλά πράγματα κρύβεται όλη η μαγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠανΣοφία μου είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λές. Και πέρασα υπέροχα. Άντε, και εις άλλα με υγεία...

      Διαγραφή