Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Hλιακή καταιγίδα

Από μικρός απέφευγα να κοιμάμαι. Ακόμα και τώρα, αποφεύγω να χάνω πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μου για κάτι που συνήθως δε θυμάμαι, κάτι που δε λειτουργώ συνειδητά, κάτι που με παραπλανά για την ύπαρξή μου. Το αποφεύγω. Άσε που μου θυμίζει κάτι μεσημέρια καλοκαιρινών διακοπών που η μαμά μου με υποχρέωνε να ξεκουραστώ, και γω έκλεινα τα μάτια και άκουγα τη θάλασσα (που ήταν νήνεμη με κόσμα να γλιστράει μέσα της νωχελικά) και θύμωνα.
Μακάρι να μπορούσα να αποφύγω τον ύπνο. Ακόμα χαμογελάω όταν διαβάζω για ανθρώπους που λέγεται ότι κατάφερναν να ζουν με ελάχιστο ύπνο.
Πάραυτα, ΟΜΟΛΟΓΩ, υπάρχουν κάτι μεσημέρια που σέρνομαι, που αποζητώ να λιώσω, να χουζουρέψω, μαχμουρλής, αμίλητος να ζουλάω τη μούρη μου στο μαξιλάρι σα γάτος τεμπέλης μεσημεριανός. Κάτι τέτοια μεσημέρια, με το βαθύ τύμπανο για κομοδίνο, με το ρολόϊ -μπας και ξεχαστώ και χάσω κι άλλο χρόνο- και την κουρτίνα, αυτήν την άτιμη κουρτίνα που αφήνει την υποψία ότι ο ήλιος συνεχίζει να χαϊδεύει τα χέρια, κάτι τέτοια μεσημέρια λοιπόν, τα απολαμβάνω, τα αγαπώ και τα μισώ αυτόχρονα.
Ο τίιτλος της ανάρτησης είναι παγίδα. Όταν ξεκίνησα, σκόπευα να σας πώ ότι αύριο έχει ηλιακή καταιγίδα. Πάρτε ομπρέλλα. 

12 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι λατρεύω τον ύπνο. Με αγαπά το στρώμα σου λέω! Ξεκουράζει ό,τι πολυτιμότερο έχω: εμένα :-) Μου δίνει ενέργεια και κέφι για το υπόλοιπο μέρος της ζωής μου, όπως και το φαί :-) οτιδήποτε περιποιείται το σώμα μου γενικότερα (ή το μυαλό μου-κι αυτό μέρος του σώματος δεν είναι?) και το φροντίζει και το τρέφει, το αγαπώ. Εντελώς υλίστρια, όμως.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία τα ακούω όλα αυτά. χαίρομαι που προσέχεις τον εαυτό σου, μυαλό και σώμα. Και όσο για τον υλισμό, δεν είναι και τόσο δυσάρεστος!
      καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  2. και τι θα κάναμε χωρίς ύπνο; πως θα ξεφεύγαμε από την καθημερινότητα;
    πως θα ξεχνούσαμε άσχημα πράγματα;
    πως θα περνούσε ο καιρός πιο γρήγορα;
    πως θα απολαμβάναμε τα πέντε λεπτά που ξυπνήσαμε και δεν ανοίγουμε τα μάτια αλλά περιμένουμε και αξιολογούμε τη σταση στο κρεββάτι, το στρώμα, τα σκεπάσματα, το μαξιλάρι, το πρόγραμμα της μέρας που ακολουθεί;

    λατρεύω τον ύπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νά τα μας! Κι άλλη υπναρού!
      Μπράβο ρε! Εύγε!
      Σεβαστή η ρέκλα στο κραββάτι, αλλά εμένα ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΗΡΑ! ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

      Διαγραφή
  3. Χε... Αυτήν την χαραμάδα που οδηγεί το πνεύμα σε εξωτικούς κόσμους μόνο βαθιά μέσα στην νύχτα την βρίσκεις. Κι όχι από την πρώτη ή τη δεύτερη φορά. Έχω ακούσει πως αρκετοί άνθρωποι πέρασαν ολόκληρη τη ζωή τους αναζητώντας τη μα τελικά δε τα κατάφεραν. Η σιωπή της νύχτας κρύβει μία υπέροχη μαγεία που διαρκεί πολύ περισσότερο κι απ το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα. Και σου αποκαλύπτει απίθανα μυστικά. Αρκεί να έχεις τη δύναμη και το κουράγιο να τα αντέξεις. Γιατί τα περισσότερα είναι για τον εαυτό σου.
    (Κι εγώ για την ηλιακή καταιγίδα ήθελα να πω αλλά να...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μανώλη μ αρέσει που έχεις την αίσθηση του χιούμορ (για την ηλιακή καταιγίδα).
      όσο για τη νύχτα,
      αγαπώ τόσο τη νύχτα όσο και το ηλιοβασίλεμα.
      Χρόνο δε θέλω να "χάνω" με τον ύπνο.
      Ο καθείς με τις λόξες του!
      Νά σαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Εγώ το αντίθετο.
    Αγαπώ τον ύπνο και τον παράλληλο κόσμο στον οποίο με μεταφέρει.
    Όσο για τις ηλιακές καταιγίδες...
    Προσωπικά με απελπίζουν. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα βρε λιλιθάκο δε με μεταφέρει σε κανέναν παράλληλο κόσμο...
      ξερός πέφτω, σαν τα μωρά, και κάποια στιγμή, ξαναβρίσκω τις αισθήσεις μου - μάλλον ξυπνάω!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Νά'μαι κι εγώ εξαφανισμένη και καθυστερημένη ως είθισται,να σχολιάσω ότι ο ύπνος είναι εκπληκτικός υπό προϋποθέσεις... η ατμόσφαιρα ας πούμε της φωτογραφίας είναι ό,τι πρέπει για ένα μισαωράκι σούπερ αναζωογονητικό και χουζουριάρικο!! Αρκεί να μην έχεις να τρέξεις κατοστάρι αμέσως μετά. Για κάποιον λόγο οι αναρτήσεις σου πάντα με κάνουν να χαμογελώ! Φιλιά φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. lol

    lol
    LOL llllllolllll xaxaxa

    να'σαι καλά, μου έφτιαξες τη μέρα! μ'αρέσει τρελά να λένε αυτό που θέλουν μέσω Τρικάλων :PPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή