Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σάκ Βουαγιάζ!

Πάει πολύς καιρός από την τελευταία μας φορά. Πολλή πίεση, πολύ τρέξιμο, δυσκολία γενική την οποία, φυσικά, όλοι βιώνουμε. και έτσι δεν είχα διάθεση να κάτσω να μαζέψω τις σκέψεις μου και να τις υποχρεώσω να σταθούν στη θέση τους.
Παρόλη όμως τη γενική δυσκολία, η μόνιμη (πια) σύντροφός μου, η Αισιοδοξία, δε με έχει εγκαταλείψει.
Και, ευτυχώς, σε αυτό το καθημερινό ντουβάρι που μας αγκαλιάζει, βρίσκονται κάποιες χαραμάδες χαράς και γέλιου.
Κάθε φορά που βλέπω αυτόν τον τυπάκο να λέει το "11888-τυχαίο, δε νομίζω!", ή κάθε φορά που απολαμβάνω τον άλλο τυπάκο να λέει στις τουριστριούλες "avec... Pi-sci-ne???", πεθαίνω στα γέλια. σα μικρό παιδί που παρακαλάει τους δικούς του να του πούν και να του ξαναπούν το ίδιο αστείο εκατό φορές, και σε κάθε ένα άκουσμα να πέφτει κάτω από τα γέλια.
Είναι, ρε παιδί μου, μερικοί άνθρωποι που τό χουν στο αίμα τους το χιούμορ. Που νομίζεις ότι και η ψυχή τους, αν την ανοίξεις στα δύο, θα βρεις μέσα γέλια και κέφια και χαμόγελα. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ, γιατί τελικά, περί αυτού πρόκειται. Ο βλάκας δε διαθετει χιούμορ. Αυτή είναι η πεποίθήσή μου. Το χιούμορ είναι καθαρά θέμα εξυπνάδας. και οι διαφημίσεις του cosmote, εν γένει, είναι ιδιαιτέρως απολαυστικές.
Επαναλαμβάνουμε τις ατάκες, τις φιλοξενούμε στην καθημερινότητά μας, τις αγκαλιάζουμε καθημερινά. Εγώ πλέον χαιρετάω πολύ συχνά λέγοντας "Σάκ Βουαγιάζ". (για κάποιους που ξέρουν πόσο βλαμμένος είμαι, αυτό δεν είναι διόλου περίεργο). Κάποιοιο μεγαλύτεροι κολλάνε. Δεν αναγνωρίζουν τον κώδικα, δεν πιάνουν το αστείο, σχεδόν ενοχλούνται. Οι νεώτεροι, απενδύονται αυτοστιγμεί την επίφαση της σοβαρότητας και ανταποκρίνονται με γέλια. Και για μένα, ο χαιρετισμός τούτος κάτι σημαίνει, και κάτι επισημαίνει:
Το χλευασμό της συμβατικότητας έναντι της οικειοποίησης του διαφορετικού, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα λογοπαίγνιο για τους επίδοξους εραστές των λέξεων, της γλώσσας, και άλλων οργάνων επικοινωνίας...
Αν, παρόλα αυτά, πέρασε από το μυαλό σας ότι με αυτόν τον τίτλο της σημερινής, παραδοσιακά πρωινής, ανάρτησης, σας αφήνω (διακοπές / μόνιμες διακοπές / κλπ), τότε λανθάνετε. Τσού. Δεν πάω πουθενά.  Συνεχίζω να είμαι εδώ, με διάθεση να είμαι περισσότερο Εδώ και λιγότερο Εκεί, παρόλο που το Εκεί μας έχει ψιλοπηδήξει τελευταία.
Ελπίζω να είστε όλλοι καλά, θα έρθω για γλυκό περγαμόντο ή βυσσινάκι, μια υπέροχα καλοκαιρινή απογευματινή επίσκεψις κατ' οίκον. Φιλάκια σε όλα τα παιδάκια. Καλημέρα. (πέρασε η ώρα, σχεδόν μεσημερι, 06:40...)

12 σχόλια:

  1. xaxaxa Καλησπέρα! εγώ πλέον έχω μαγειρέψει ήδη, ξέρεις γαλλική κουζίνα: φρικασέ, κονκασέ, φρουί ζελέ κτλ

    Καλά να περνάς :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υποκλίνομαι!!!

    το χιούμορ είναι ένδειξη ευφυΐας! μεγάλη αλήθεια.


    θυμάσαι τις διαφημίσεις της νόβα;;; πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα! Έχεις δίκιο! Και πόσο μάλλον που οι διαφημίσεις γενικώς βαδίζουν πλέον πέρα από το όριο της γελοιότητας, πόσο μάλλον που το χιούμορ έχει πάρει την κατηφόρα... πόσο μάλλον που οι απανταχού γελοίοι νομίζουν ότι έχουν χιούμορ.
    Για εμένα το χιούμορ δεν αποτελεί μονάχα ένδειξη ευφυίας, αλλά και αγάπης! Το γέλιο είναι αγάπη ρεεεεε!!!!! Περισσότερο κι απ'το δάκρυ...

    Σε φιλώ! Να περνάς καλά, καλό κουράγιο στις τρεχάλες, και ε ναι, σακ βουαγιάζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λευκή μου,
    long Time No see,
    καλά είσαι;;;;;
    καλημερούδια!
    Θα πρέπει να μας κεράσεις σπιτικό κονκασέ να σου πούμε τη γνωμη μας!

    Ριάκι,
    Πούτ δε κοτ ντάουν! Φοοοοοοοοοβερή διαφήμιση! Τελικά το γέλιο μένει, και το γέλιο αγαπάμε όλοι μας. Κι ας έχει γίνει είδος πολυτελείας με ΦΠΑ 23 %...

    ΑμφίΒολη,
    Πόσο χαίρομαι που σ ακούω!
    με αιφνιδίασες με την (τόσο εύστοχη κατά τη γνώμη μου) τοποθέτησή σου. Αλήθεια. Καλά είσαι; Πως πάει; Κέφια; Εκείνος ο τύπος που έχτιζε και σε ενοχλούσε; του έστειλες την παρέα που του άξιζε; Πολλλλλλλλλλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Για μένα μιλάς πάλι, το ξέρω!)

    Τελευταία οι διαφημίσεις είναι περισσότερο έξυπνες, απολαυστικές και με αρκετά υπονοούμενα. Υπάρχουν βέβαια κ κάποιες που δυστυχώς έχουν λογοκριθεί όσο αστείες κι αν είναι, όση αλήθεια κ αν περιέχουν.

    Αν και εξαφανιζόμαστε κατά καιρούς (κι εσύ κ εγώ) χαίρομαι που είσαι ακόμα εδώ!

    Σαςκ βουαγιάζ λοιπόν κι αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζεις και χρειάζεται μαθήματα χιούμορ, εδώ είμαστε. Λεσόν τσαμπέ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χιούμορ είναι ευλογία για τον κόσμο. Το πραγματικό και έξυπνο χιούμορ που σε κάνει να γελάς όχι μόνο τη στιγμή που το ακούς, αλλά και πολύ αργότερα όταν το θυμάσαι (βλ. Monty Python). :)
    Οι καλές διαφημίσεις είναι τέχνη, ενώ οι κακές, κατάρα!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε συ... την έχω ξηλωμένη τουλάχιστο πέντε χρόνια (τη τηλεόραση) αλλά μετά την ανάρτησή σου έψαξα κ το είδα... Πραγματικά... Άπαιχτο...
    Σακ Βουαγιαζ!
    (Μανώλης)

    Υ.Γ. Το πρόβλημα είναι πως η "ευφυΐα" παρουσιάζεται πλέον μόνο μέσα από (τις καλοπληρωμένες) διαφημίσεις (?). Κατά τα άλλα... στην καθημερινότητα, στην πραγματικότητα... άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα κ από εδώ καλέ μου Πιπέρη

    Ναι το χιούμορ είναι ευφυΐα γενικώς και χαρά. Ωστόσο δεν είναι εγγύηση ποιότητας αυτής της ευφυΐας, δυστυχώς...(μου έτυχε δυό τρεις φορές στη ζωή μου εξαιρετικό χιούμορ να έχουν εξαιρετικά αρρωστημένα άτομα)
    Αλλά ας κρατήσουμε τον κανόνα που λέει ότι το χιούμορ είναι ένας καλός δείκτης.

    Τη διαφήμιση δεν την έχω δει, αλλά θα την αναζητήσω. (η άλλη της κοσμοτέ-οτενέτ τι είναι αυτό τελος πάντων με το ίντερνετ που δεν έχει ο άλλος κ παθαίνει λαλά, με κάνει λίγο και φρίττω-λες κ θα πάθουμε κάτι αν δεν έχουμε ίντερνετ μερικές ημέρες στη σύγχρονη ζωή μας-αλλά μάλλον αυτό συμβαίνει επειδή προσωπικά είμαι πολύ παιδί της φύσης και έχω ανάγκη να ξεφευγω από τα του πολιτισμού).

    Την δροσερή μου καλημέρα κ πολλά χαμόγελα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιπέρη μου! δεν του την έστειλα του κερατά... πού να πρωτοστείλεις τέτοια παρέα στην τρελλή γειτονιά που ζω!

    Πολλάααα φιλιάαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Δεν αναγνωρίζουν τον κώδικα, δεν πιάνουν το αστείο, σχεδόν ενοχλούνται." έτσιιι έτσιιι

    σακ μωρέ! ΣΑΚ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. GGKB,
    gg ζεις, ε-σύ- μας- ο-δη-γείς!
    λεσόν τσαμπέ, ε;
    μόνο μη μου πεις για τη μάνα του τσάκ νόρις,
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

    Λιλιθάκο μπονζούρ,
    πως πάει η ζέστη; περιμένεις εναγωνίως το χειμώνα;
    πάλι καλά που υπάρχουν και 5-6 διαφημίσεις για να μπορούμε να γελάμε, γιατί οι κωμωδίες είναι πλέον για κλάματα!

    μανωλάκο, καλησπέρα.
    Και η πραγματικότητα είναι για γέλια, δεν έχεις δίκιο...
    Για παράδειγμα, θα σου αναφέρω γρήγορα ανέκδοτα:
    "συντάξεις", "το μέλλον της νέας γενιάς", "όνειρα", "πρόοδος", ¨εξέελιξη", και άλλα τέτοια. Ξέρω και κάποια με τον Τοτό, αλλά αυτά που βλέπουμε καθημερινά είναι πιο αστεία...

    Μέρμυ μου, παιδί της φύσης, θέλω μία χάρη. για πρότεινέ μου μέρη για ελεύθερο κάμπινγκ χωρίς καφρίλες και τσογλαναρία που νομίζει ότι απελευθερώνεται.
    και μετά πές μου καμμιά πρόταση για ήσυχες διακοπές με ωραία φύση. Φιλάκια.

    Αμφίπολε,
    δεν πειράζει, του τα στέλνεις όλα πακέτο μαζί μ αυτήν την κουφάλα τον αη Βασίλη για καλά χριστούγεννα, χα χα χα χα!!!

    Τζοανάκο,
    Σάκ αττάκ! Σάκ αττάκ! δίκιο έχεις.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΕ ναι!!! Και τι δεν ετοιμάζω να στείλω σε πολύ κόσμο!!!!

    Φιλούρες!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή